30 augusti 2021
19:15

IF Brommapojkarna 8

Referat: Sollentuna FK Viby 3 - IF Brommapojkarna 8

Matchen blev flyttad till måndag kväll, men det var en fin kväll för inomhusfotboll i hallen i Sollentuna. Vi vann förra mötet i våras och anar att de förstärkt laget en aning inför denna match med tanke på detta. Redan efter tre minuter gör hemmalaget 1-0 på ett inlägg. Det tar dock inte väldigt lång tid innan vi återställer balansen, Max sätter in 1-1 efter en fin djupledspassning av JP.

Resultatet står sig till paus. Vi kommer till en del halvchanser, men förlorar lite väl många dueller på mitten. Vi förbättrar oss sakta men säkert på den punkten och efter 43 minuter dunkar August in ett fint långskott. Dock hinner Sollentuna utjämna innan paus och känslar är att matchen nu kan gå åt båda håll egentligen. Men en kvart innan slut gör Olle det avgörande målet, en underbar tåpaj stenhårt i nättaket. Skolbok.

Kapten för dagen är Sam och Joshua fick det gröna kortet efter att tappert ha hoppat in som reservmålvakt, trots skada och smärtor. En så kallad "Mourinho-spelare", helt enkelt.

Vi testade också en ny formation i dag. Den ändrade vårt spel på flera sätt, strukturen i försvaret blev lite annorlunda samt att vi fick bredare spel högre upp i plan. Tanken är att ha minst två spelsystem att variera mellan.